latinica  ћирилица
24/06/2019 |  11:18 | Autor: SRNA

Vulin: Rekordan broj izlagača na "Partneru"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da da će na Sajmu naoružanja "Partner 2019", koji počinje sutra u Beogradu, učestvovati rekordan broj izlagača, te da će domaća odbrambena industrija predstaviti svoje proizvode, ali se i upoznati o ponudi iz svijeta.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- Dolazi i veliki broj stranih delegacija da vide šta nudimo njihovim vojskama i svjetskom tržištu. U narednih nekoliko dana, Srbija će sigurno biti jedno od najznačajnijih mjesta kada je riječ o odbrambenoj industriji - rekao je Vulin za TV Pink.

On je naveo da je odbrambena industrija Srbije važan segment u srpskoj privredi jer zapošljava veliki broj ljudi, stalno se unapređuje, generiše veliki prihod za državu, ima tržište.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović rekao je za RTS da će najnoviji dometi domaće odbrambene industrije biti predstavljeni na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" koji će trajati do petka, 28. juna.

- Sajam u Beogradu je privukao pažnju, što govori o poziciji srpske odbrambene industrije na tržištu - rekao je Miloradović i dodao da je primarni zadatak opremanje Vojske Srbije najsavremenijim sistemima.

On ističe da je u toku opremanje pješadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljačkim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije, kao i najsavremenijim artiljerisjkim sistemima sa visokim nivoom automatizacije, sa vođenim raketama.

- To je nešto što značajno podiže sposobnost naše artiljerije - kaže Miloradović i dodaje da slijedi modernizacija oklopnih borbenih vozila i tenkova.

Pokrovitelj Sajma naoružanja "Partner 2019" je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator Јavno preduzeće "Јugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Na sajmu će nastupiti 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Njemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne strane delegacije.