latinica  ћирилица
24/06/2019 |  14:32 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Vlada Srpske će maksimalno zaštititi radnike Arselor Mitala

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da u vezi sa situacijom u prijedorskoj kompaniji Arselor Mital Vlada Srpske radi ono što je u njenom domenu i maksimalno će zaštititi radnike.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Komentarišući današnji jednočasovni štrajk upozorenja sa kojeg su radnici uputili zahtjeve menadžmentu da poveća plate zaposlenima i spriječi otpuštanje 300 radnika najavljeno iz centrale kompanije, Višković je novinarima u Bijeljini rekao da je stav Vlade da se pregovara i pokuša naći rješenje.

On je naveo da Vlada Republike Srpske čeka informaciju šta Mital, odnosno njihovi vlasnici, očekuju.

- Mi ćemo se tako i odrediti. Ono što Vlada bude preuzela, bilo kakvu obavezu, to će i uraditi. Vlada će maksmimalno zaštititi radnike, što je u njenom domenu, ali ne možemo uticati na poslovne odluke nekih kompanija - napomenuo je Višković.

On je podsjetio da je razgovarao i sa predsjednikom sindikata.

- Na moj zahtjev je organizovan sastanak u Prijedoru kojem je prisustvovao i resorni ministar i vlasnici Mitala. Pregovori su u toku, sastanci se nastavljaju i Vlada radi svoj dio - kaže Višković.

Radnici kompanije Arselor Mital"Prijedor održali su danas jednočasovni štrajk upozorenja sa kojeg su uputili zahtjeve menadžmentu da poveća plate zaposlenima i da spriječi otpuštanje 300 radnika najavljeno iz centrale kompanije.

Predsjednik Sindikalne organizacije Arselor Mital Prijedor Saša Kukolj rekao je da su se sindikalci odlučili za jednočasovne obustave rada da bi skrenuli pažnju na probleme, iznijeli zahtjeve i dali rokove u kojima bi uprava trebalo da odgovori na njih.