latinica  ћирилица
24/06/2019 |  20:38 | Autor: sputniknews.com

Patrušev i Bolton razgovarali o kontroli naoružanja

Sekretar Savjeta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev razgovarao je sa pomoćnikom predsjednika Sjedinjenih Američkih Država za nacionalnu bezbjednost DŽonom Boltonom o situaciji u Venecueli i pitanjima kontrole naoružanja, izjavio je novinarima njegov portparol Evgenij Anošin.
Sekretar Savjeta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev (foto: © Sputnik/ Sergeй Guneev) -
Sekretar Savjeta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev (foto: © Sputnik/ Sergeй Guneev)

- Patrušev i Bolton razgovarali su o određenim aspektima rusko-američkih odnosa u oblasti bezbjednosti, obraćajući posebnu pažnju na pitanja strateške stabilnosti i kontrole naoružanja - rekao je Anošin nakon sastanka u Јerusalimu koji je trajao sat i po vremena.

Prema njegovim riječima, na inicijativu američke strane podrobno je razmotrena situacija u Venecueli, a ponovljen je nepromjenljiv stav Rusije o potrebi za dijalogom radi prevazilaženja unutrašnje političke krize u toj zemlji.

Portparol Nikolaja Patruševa je dodao da su se sagovornici takođe dotakli niza pitanja koji se odnose na regionalnu bezbjednost.

Prema rečima Anošina, u ponedjeljak su u Јerusalimu održane konsultacije na nivou zamjenika sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije i Sjedinjenih Američkih Države na kojima su učestvovali predstavnici nekoliko ruskih ministarstava i institucija.