latinica  ћирилица
25/06/2019 |  09:12 ⇒ 11:29 | Autor: SRNA

Poslanici prihvatili da skup bude održan u Parku Mladen Stojanović

Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Јelena Trivić i Nebojša Vukanović prihvatili su prijedlog Policijske uprave Banjaluka da javni skup, zakazan za četvrtak, bude održan u Parku Mladen Stojanović a ne na Trgu Krajine, s obzirom da je Park lokacija koju je Grad Banjaluka definisao za te namjene, saznaje SRNA.
Park Mladen Stojanović - Foto: RTRS
Park Mladen StojanovićFoto: RTRS

Organizatorima, koji su prethodno prijavili učešće ne više od 200 učesnika na javnom okupljanju, predložena je lokacija Parka koja je ujedno i jedna od lokacija koje je grad Banjaluka definisao za te namjene, jer je trenutno turistička sezona.

Srna saznaje da su poslanici pozvani jutros u prostorije Policijske uprave Banjaluka da dopune prijavu javnog okupljanja, jer nije sadržavala sve podatke koji su definisani Zakonom o javnom okupljanju.

Poslanici, podnosioci prijave javnog skupa, prihvatili su da izmijene prijavu i dopune je potrebnim podacima.

Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Јelena Trivić 22. juna predali su Policijskoj upravi Banjaluka zahtjev za mirno okupljanje građana na Trgu Krajine u četvrtak, 27. juna, u 19.30.