latinica  ћирилица
25/06/2019 |  13:06 ⇒ 15:14 | Autor: SRNA

Veoma značajno da Srpska oživljava namjensku industriju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je veoma značajno da Republika Srpska oživljava svoju namjensku industriju u kooperaciji i koordinaciji sa kapacitetima Srbije, kao i u saradnji sa drugim zemljama.

Dodik je istakao da će danas posjetiti Sajam namjenske industrije u Beogradu i firme iz Republike Srpske, među kojima Tehnički remont Bratunac, banjalučki Kosmos i bijeljinski Orao.

- Ono što mogu da vidim jeste da se Tehnički remont Bratunac svakao eksponirao ne samo u regionu, nego i šire, te u tom pogledu treba pružiti podršku takvim nastojanjima naših kompanija - rekao je Dodik novinarima.

U Beogradu danas počinje Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH.

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Njemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.