latinica  ћирилица
25/06/2019 |  17:55 | Autor: SRNA

Uhapšena tri dilera droge

Novosadska policija je u tri odvojene akcije uhapsila tri lica koja se terete za prodaju droge, kao i nedozvoljeno držanje oružja, saopšteno je iz Policijske uprave Novog Sada.
Policija Srbije (arhiva) -
Policija Srbije (arhiva)

U Novom Sadu uhapšen je muškarac čiji su inicijali S.V. /40/ u čijem je stanu pronađeno oko 600 grama marihuane, oko 50 grama sjemenki i nekoliko stabljika te biljke.

Pretresom stana pronađena je i puška sa skraćenom cjevi, takozvani kratež, osam komada lovačkih patrona, digitalna vagica, dva mobilna telefona i 106.000 dinara /oko 900 evra/.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Njemu se na teret stavljaju počinjena krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U drugoj akciji uhapšen je N. Č. /40/ u čijem je stanu otkriveno oko 270 grama kokaina, 60 komada tableta "trodon", digitalna vagica i četiri mobilna telefona. Kod osumnjičenog je pronađen i automobil, kao i 155 evra.

Osumnjičenom N.Č. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Na teret tom dileru stavlja se počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droge.

Novosadska policija uhapsila je i M.G. /38/, a pretresom stana i drugih prostorija koje je on koristio, otkriveno je oko 100 grama marihuane, oko 150 grama kokaina, digitalna vaga, mobilni telefon, 100 evra i 5.000 dinara /oko 42 evra/.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Na teret tog dilera stavlja se krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droge.

Hapšenja u Novom Sadu izvršena su u skladu velike akcije MUP-a Srbije na suzbijanju opšteg kriminala, a u toku nje policija je u Srbiji uhapsila ukupno 62 osobe zbog sumnje da su počinili različita krivična djela. Akcija je sprovedena u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.