latinica  ћирилица
25/06/2019 |  21:13 ⇒ 21:25 | Autor: SRNA

Doboj: Održan koncert policijskog orkestra MUP-a Srpske

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske održao je večeras u Doboju koncert na kome su izvedene srpske rodoljubive pjesme, te klasična, filmska i popularna muzika.
Održan koncert policijskog orkestra MUP-a Srpske - Foto: SRNA
Održan koncert policijskog orkestra MUP-a SrpskeFoto: SRNA

Dirigent Dušan Pokrajčić rekao je da orkestar u načelu izvodi standardne vojne i policijske marševe, rodoljubive pjesme i popularnu muziku.

On je novinarima prije početka koncerta rekao da poslije Doboja orkestar pravi pauzu, a da će idući nastup biti u Trebinju.

Rukovodilac orkestra Јelena Atlagić rekla je da prvi put nastupaju u Doboju, u okviru turneje po gradovima Republike Srpske.

Ona je navela da orkestar broji 20 profesionalnih muzičara, kao i dirigenta.

Atlagićeva je istakla da je orkestar dobro prihvaćen kod publike.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je koncert poklon Doboju povodom obilježavanja Dana grada - 28. juna.

Tokom koncerta izvedeni su Radecki marš, Marš na Drinu, Lađa francuska, muzika iz filma "Otpisani".

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić, pripadnici Oružanih snaga BiH i Poljskog kontigenta EUFOR-a, kao i druge zvanice.

Policijski orkestar MUP-a Srpske osnovan je krajem 2017. godine, a prvi nastup je imao povodom Dana Republike prošle godine.

Do sada je održao brojne koncerte širom Republike Srpske povodom značajnijih datuma iz bogate istorije srpskog naroda, a učestvuje i u ceremonijalnim dešavanjima.

Koncert je održan u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.