latinica  ћирилица
25/06/2019 |  21:46 ⇒ 22:01 | Autor: SRNA

O mogućnostima saradnje Dervente i Broda sa okrugom Domodedovo

Načelnici opština Derventa i Modriča Milorad Simić i Ilija Јovićić razgovarali su danas sa delegacijom Privredne komore okruga Domodedova, iz Moskovske oblasti, o mogućnostima privredne, sportske i kulturne saradnje.
Derventa - Simić, Јovičić - Foto: SRNA
Derventa - Simić, ЈovičićFoto: SRNA

Simić je nakon sastanka rekao novinarima da je rusku delegaciju upoznao o privrednom ambijentu na području Dervente i kompanijama koje uspješno posluju.

On je naveo da je prihvatio poziv da posjeti okrug Domodedovo, te da se nada da će nekoliko mladih biti poslato na dodatno školovanje u taj okrug.

U delegaciji koja je posjetila Derventu i Brod bili su zamjenik predsjednika Privredne komore okruga Domodedovo Denis Kočetov Vladimirovič i predsjednik Komisije za ekonomski razvoj, investicije i inovacije Popov Aleksandar Sergejevič.

- Razgovarali smo o mogućim oblicima privredne, kulturne i sportske saradnje. Uputili smo dopis da se napravi delegacija mladih iz Republike Srpske koja bi učesvovala na forumu `Јa građanin, Podmoskovlja` koji se već održava sedam godina, i gdje učestvuju značajne ličnosti - rekao je Serčejevič novnarima.

Goste iz Rusije u Brodu su dočekali načelnik opštine Ilija Јovičić, zamjenik načelnika Goran Garačić, predsjednik Skupštine opštine Miloš Stanišić, kao i generalni direktor Rafinerije nafte u Brodu Anatolij Vaclavič Karaljus.

Јovičić je predstavio investicione mogućnosti, pogodnosti investiranja u opštini Brod, i projekte koji se trenutno realizuju.

Gostima iz Rusije je predstavljeno i uručeno pismo namjere opštine Brod u cilju jačanja saradnje na privrednom planu.

Kočetov je zahvalio na prijemu i objasnio da je cilj posjete upoznavanje regije Doboj za koju ih je zainteresovao načelnik opštine Stanari dok je prošle godine boravio u Rusiji.

Posjetom Derventi delegacija je završila i višednevnu posjetu Republici Srpskoj.