latinica  ћирилица
26/06/2019 |  07:40 ⇒ 07:48 | Autor: RTRS

Kamen temeljac za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas će biti položen kamen temeljac i ozvaničen početak gradnje objekta Dnevnog centra "Podrži me" koji je namijenjen za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, izjavio je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Dnevni centar "Podrži me" - Foto: RTRS
Dnevni centar "Podrži me"Foto: RTRS

Arlov je istakao da Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji vodi humanitarnu akciju u Republici Srpskoj za prikupljanje pomoći za izgradnju prvog dnevnog centra na Kosmetu, namijenjenog za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, njih 137, koji su ujedno članovi Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

On je precizirao da je do sada u Republici Srpskoj sakupljeno više od 70.000 evra za zemljište, izradu projekta i početak gradnje objekta veličine 631 metar kvadratni, a ukupna vrijednost je oko 280.000 evra.

Osim ovog vida pomoći, prošle sedmice je u 19 gradova i opština u Republici Srpskoj boravilo više od 1.000 djece i nastavnika sa Kosova i Metohije, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".