latinica  ћирилица
26/06/2019 |  12:17 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Kabinet ministra spoljnih poslova BiH nije dobio odgovor MUP-a

Kabinet ministra spoljnih poslova BiH nije dobio odgovor na zvaničan akt koji je u petak pod oznakom "hitno" otpremljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je danas iz ovog kabineta.
Ministarstvo inostranih poslova BiH (Foto: mvp.gov.ba) -
Ministarstvo inostranih poslova BiH (Foto: mvp.gov.ba)

- U aktu kojim smo tražili zvaničnu informaciju iz MUP Republike Srpske o slučaju privođenja švedskog državljanina u Banjaluci za potrebe pripreme za sastanak sa švedskom ministarkom inostranih poslova zakazanim za ponedjeljak, 24. juna, zbog kratkih rokova akt smo otpremili pod oznakom "hitno" uz jasno naznačen broj telefona i elektronsku adresu kontakt-osobe koja je u delegaciji MIP BiH u Stokholmu. Iz MUP-a nije stigao niti zvaničan akt u Ministarstvo spoljnih poslova BiH, niti odgovor na elektronsku poštu naznačenu u aktu - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je u Ministarstvo proslijeđen samo "dio komunikacije MUP-a Republike Srpske sa otpravnikom poslova Ambasade Kraljevine Švedske, ali ne kao zvaničan akt niti na adresu navedenu u aktu". Dodaje se da je taj dokument "nepotpisan i u izuzetno neprofesionalnoj formi".

- Proslijeđena interna prepiska MUP Republike Srpske sa otpravnikom poslova druge zemlje nije zvaničan akt koji može da bude korišten za pripremu sastanka - navedeno je u saopštenju.