latinica  ћирилица
26/06/2019 |  15:21 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Foča magnet za turiste (FOTO)

U Foči, skoro svi kapaciteti do kraja ljeta su popunjeni. Centar dobre zabave, uživanja u netaknutoj prirodi – drugog po veličini kanjona u svijetu, rijeke Tare, prašume Perućica, planinskih vrhova, jezera, regionalni festival Okej fest, razlozi su sa dugačkog spiska zašto je sve više turista.

Franc Ferdinand, Dubioza kolektiv, Goblini, Brkovi, Nele Karajlić i mnogi drugi, ove godine zaduženi su za još jednu nezaboravnu OK avanturu na Tjentištu. 12,13. i 14. jula, vrhunska zabava, provod i druženje u Nacionalnom parku "Sutjeska".

- Ono što je našoj publici jako zanimljivo jesu te ture gdje naši uživaju u prirodi, u nezaboravnom raftingu rijekom Tarom koji se prepričava poslije - rekla je Vanja Mišić portparolka OK festa.

Rafting Tarom

Magnet za turiste je i najviša planina u BiH, Zelengora sa "gorskim očima", jedan od najvećih bazena na svijetu, tereni za rekreaciju, kampovi, izletišta, Pješčane piramide, ribolov na 17 rijeka. Od ove godine i novi smještajni kapaciteti.

Zelengora (Foto: Sanja Panić)

- Renovirali smo drugi sprat hotela Mladost takođe vešeraj, recepciju, sve je uređeno, kao i novoizgrađeni apartmani koje smo napravili i skoro otvorili 24.maja - istakao je Dejan Pavlović direktor NP "Sutjeska" Tjentište

Direktorka Turističke organizacije Foča Ljeposava Đajić navela je da je ove godine nude i novu vrstu smještaja.

- Tzv. privatni smještaj iz kategorije sobe za iznajmljivanje, kuće za odmor i stan na dan i tu imamo oko stotinu mjesta - dodala je Đajićeva.

Vidovdanski uspon na Maglić (Foto: SRNA)

I ovog ljeta pred posjetiocima su manifestacije – Vidovdanski uspon na Maglić, Gastro fest, Palačinkijada, Ajvarijada, Drinska avantura, Dani borovnice, Pohod na jezera Zelengore i Dani gljive.

Drinska avantura (Foto: SRNA)