latinica  ћирилица
26/06/2019 |  19:24 | Autor: Politika

Marina Maljković odabrala tim za EP

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković odabrala je danas 12 igračica koje će učestvovati na Evropskom prvenstvu.
Košarkašice Srbije (Foto: fiba.com) -
Košarkašice Srbije (Foto: fiba.com)

Na spisku su: Maja Miljković, Sonja Petrović, Saša Čađo, Nevena Јovanović, Јelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Ana Dabović i Maja Škorić.

Maljkovićeva je rekla da će njena ekipa morati da prolije mnogo znoja kako bi prošla grupu na predstojećem Evropskom prvenstvu i istakla da će to uraditi jedino ispravnim razmišljanjem.

- Daleko od toga da smo favoriti u ovoj grupi, jer za rivale imamo ekipe koje su po sastavu mnogo jače od nas, a to su Rusija i Belgija. Mi jesmo na turniru u Francuskoj napravili dobar rezultat, pobijedile Francusku i Tursku, ali smo izgubili od Rusije koja nam je direktan konkurent u grupi - rekla je Maljkovićeva, objavljeno je na sajtu KSS.

Selektorka Srbije je navela da jačina grupe treba da bude ogromna motivacija njenim košarkašicama.

Govoreći o svom timu, ona je kazala da postoji balans između novih igračica, koje prvi put igraju za reprezentacviju, i onih starijih.

- Vidim da te mlade definitivno treba da budu prijatna stvar, pravi vjetar u leđa, koji će da unese svježinu u naš tim, a starije igračice moraju dobro da se podsjete onih svojih partija koje svi pamtimo, kada su bile najjače. Kada te dvije stvari spojimo, onda možemo, uz najveći voljni momenat na turniru, a to definitivno treba da nas krasi, da očekujemo dobar rezultat - rekla je Marina Maljković.

Evropsko prvenstvo za košarkašice u Srbiji i Letoniji počinje sutra u Zrenjaninu, Nišu i Rigi, javlja Beta.

Srbija će se takmičiti u Grupi D sa nacionalnim timovima Bjelorusije, Rusije i Belgije u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.