latinica  ћирилица
27/06/2019 |  08:09 | Autor: sputniknews.com

KFOR: Situacija na Kosmetu pod kontrolom

Portparol KFOR-a na Kosovu i Metohiji, pukovnik Vinčenco Graso tvrdi da je bezbjednosna situacija mirna i pod kontrolom, da nema razloga za strah zbog večernjeg nadletanja helikoptera KFOR-a nad Kosovskom Mitrovicom, teritorijom opštine Zvečan i dijela teritorije Zubinog Potoka.
KFOR (Foto: N1) -
KFOR (Foto: N1)

Graso za Politiku tvrdi i da u četiri srpske opštine na sjeveru, prema saznanjima KFOR-a, nema opasnosti od humanitarne krize, te dodao da ovakva retorika, kako kaže, ne pomaže normalizaciji života.

- Noćni let helikoptera je bio uobičajena obuka nove posade jer je njihova rotacija u toku. Nema razloga za strah - kaže Graso.

Upitan da li je tačno da je u utorak stiglo pojačanje vojske u bazu Noting hila, kod Leposavića ili je to bilo redovno kretanje KFOR-a, Graso kaže da je dobro poznato da se ta međunarodna vojna misija kreće i raspoređuje trupe kontinuirano, kao dio redovne obuke.

- Nema promjene u strukturi KFOR-a, sve se normalno odvija - rekao je Graso.

On tvrdi da je bezbjednosna situacija na Kosmetu mirna i pod kontrolom.

- Ništa neočekivano ne može da se dogodi i KFOR nastavlja da održava odnose i komunikaciju sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i u Srbiji - naveo je Graso.