latinica  ћирилица
27/06/2019 |  13:34 | Autor: SRNA

Zvornik: Brza vožnja uzrok trećine saobraćajnih nezgoda

Na području Policijske uprave Zvornik u prvih pet mjeseci evidentirana je 191 saobraćajna nezgoda, od kojih je 66 bilo zbog brze vožnje, saopšteno je danas iz ove uprave.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

U istom periodu iz saobraćaja je isključeno 530 vozača, od kojih je 436 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, koja je na području zvorničke Policijske uprave sprovedena 21. i 22. juna, kod 29 vozača evidentirano je prisustvo alkohola u krvi, od 226 kontrolisanih.

Privedena su tri vozača kod kojih je utvrđeno 1,5 promila alkohola u krvi i oni su zadržani do otrežnjenja, dok su četiri učesnika u saobraćaju sankcionisana tokom kontrole na prisustvo droge ili psihoaktivnih lijekova.

U ovoj akciji, kojoj je akcenat bio na kontroli brzine i prisustva alkohola i droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, evidentirana su 284 prekršaja, od 504 kontrolisana učesnika u saobraćaju.

Evidentirana su i 77 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policija apeluje na učesnike u saobraćaju da se pridržavaju zakonskih odredaba o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima, kako bi svoju i bezbjednost drugih podigli na što viši nivo.