latinica  ћирилица
27/06/2019 |  14:59 ⇒ 18:24 | Autor: SRNA

Cvijanović: Svi započeti projekti biće i realizovani (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kojoj je danas u Doboju uručeno najviše priznanje - Plaketa grada za izuzetno zalaganje i pomoć ovoj lokalnoj zajednici, naglasila je da su u ovom gradu realizovani mnogi projekti i da će svi započeti biti završeni.
Cvijanovićeva na Svečanoj akademiji u Doboju - Foto: RTRS
Cvijanovićeva na Svečanoj akademiji u DobojuFoto: RTRS

Ona je zahvalila za priznanje koje joj je uručeno, a koje je, kako je istakla, rezultat njenih napora tokom mandata predsjednika Vlade Republike Srpske.

- Svjesna sam prvo strateškog značaja Doboja, ali i koliko je važno da razvijamo sve naše opštine i gradove. Doboj jeste primio znatna sredstva za realizaciju strateški važnih projekata - izjavila je Cvijanovićeva novinarima prije početka svečanosti.

Ona je istakla da će u narednih nekoliko godina Doboj biti mjesto u kojem će biti mnogo ulaganja, i u putnu i saobraćajnu infrastrukturu, gdje je već dosta toga urađeno.

- Doboj će biti povezan auto-putem sa Beogradom i između Banjaluke i Beograda zauzimaće važno mjesto u svim našim aktivnostima - rekla je Cvijanovićeva, navodeći, između ostalih, i projekte izgradnje, rekonstrukcije i dogradnje škola, vodovoda, kanalizacije.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog napretka i obećala podršku republičkih insitutucija lokalnim vlastima i ubuduće.

Cvijanovićeva je najavila nastavak zajedničkog rada, zadovoljna što su građani, kao važna karika, prepoznali napore Vlade da se stabilizuje situacija i stvara bolja i ljepša Srpska.

Cvijanovićeva u Doboju (Foto: RTRS)

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić zahvalio je za pomoć koju je tada predsjednik Vlade Željka Cvijanović pružila Doboju tokom poplava iz 2014. godine, što su građani vidjeli.

On je izrazio nadu da će i u narednom periodu biti realizovani brojni kapitalni projekti uz podršku Vlade Srpske, predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Gradonačelnik Doboja je u svečanom dijelu akademije uručio priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Odlukom Skupštine grada Doboja, Plaketa grada za 2019. godinu dodijeljena je ministru raseljenih lica i izbjeglica u Federacije BiH Edinu Ramiću za doprinos suživotu i realizaciji projekata na području Doboja.

Dobitnici Amblema grada su Osnovna škola "Milan Rakić" iz Velike Bukovice za izuzetan i trajan doprinos obrazovanju na području Doboja, kao i Pejo Zubak za 50 godina aktivnog rada u vatrogastvu.

Novčana nagrada od po 3.000 uručena je "Kolu srpskih sestara" iz Doboja za doprinos očuvanju kulture i tradicije i Zajednici etažnih vlasnika zgrade u Kolubarskoj ulici SP-83, za doprinos i očuvanje lokalne zajednice.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu i obrazovanje nagrade su uručene i učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate.

Povezane vijesti:

Doboj: Vidovdanska svečana akademija; Cvijanovićevoj uručena Plaketa grada