latinica  ћирилица
27/06/2019 |  16:51 ⇒ 28/06/2019 | 07:56 | Autor: RTRS

Vidovdanska svečana akademija; Cvijanovićevoj uručena Plaketa grada Doboja (FOTO)

Svečanom akademijom i dodjelom priznanja i nagrada u Doboju obilježen Dan grada, 28.juni.

To je datum kada se ime grada prvi put 1415.godine pominje u pisanim dokumentima.
Plaketa, najviše priznanje grada uručena je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović.

I kao premijerka i kao predsjednica Srpske Željka Cvijanović izuzetno se zalagala i pomagala Doboju. Nezamjenljiva je njena pomoć i podrška nakon poplave 2014. zbog čega je, kažu u gradskoj upravi, najviše priznanje grada, plaketa, u pravim rukama.

- Zaslužila je možda da i ranije dobije tu nagradu ali evo prilika sada kada je predsjednica Republike, svakako da smo imali punu podršku i Vlade Republike Srpske i predsjednice, tako da nastavljamo sa mnogo kapitalnih projekata za grad Doboj - rekao je Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja.

Foto: RTRS

Sve što je započeto biće i završeno,kaže predsjednica. Nova bolnica, sportska dvorana, rekonstrukcija škola i puteva, samo su neki od projekata koji će biti realizovani.

- U narednih nekoliko godina Doboj će biti mjesto gdje će se vršiti ogromna ulaganja a kad to kažem mislim na putnu infrastrukturu, dosta toga smo uradili i Doboj će biti povezan autoputem sa Beogradom - poručila je Cvijanovićeva.

Prioritete ima i grad, a jedan od kapitalnih projekata je zaštita od poplave.

- Imamo uvjerenje predsjednice Srpske da ćemo ući u taj projekat, mi smo već krenuli u eksproprijaciju zemljišta, radimo reviziju projekta i naći ćemo finansisjksu konstrukciju kako bismo zaštitili imovinu i naše građane - istakao je Јerinić.

Foto: RTRS

Zajedničke napore gradskih i republičkih vlasti na razvoju grada primjećuju i građani.

Najviše priznanje grada uručeno je i federalnom ministru za raseljena i izbjegla lica Edinu Ramiću, čije ministarstvo godinama ulaže u projekte obnove na području Doboja. Na svečanoj akademiji uručene su nagrade najboljim učenicima dobojskih škola, te drugim zaslužnim pojedincima i organizacijama.