latinica  ћирилица
28/06/2019 |  16:06 ⇒ 25/09/2019 | 15:19 | Autor: RTRS

Završeno snimanje kviza "Nauči se, čovječe"

Završeno je snimanje kviza "Nauči se, čovječe", jednog od najvećih projekata RTRS-a, urađenog u saradnji sa ETM produkcijom i Republičkim pedagoškim zavodom, uz podršku Vlade Srpske. Emitovanje kviza počinje u septembru, a finalna epizoda biće snimljena u decembru.

Takmičari iz 32 osnovne škole, iz cijele Republike Srpske, borili su se za mjesto u finalu kviza “Nauči se, čovječe” znanjem i plesnim vještinama. Za 8 dana snimljeno je 14 epizoda, a finalna emisija biće snimljena u decembru.

- Bilo je emotivno i bilo je teško kada shvatimo da neke ekipe napuste takmičenje, a isto su fenomenalni takmičari. Moramo da kažemo da su ekipe svih škola pokazale izvanredno znanje i fer plej igru jer su bodrili jedni druge - istakli su voditelji kviza Bojan Ivković, Boki i Nenad Okanović, Oki.

 Učenici od šestog do osmog razreda dobili su priliku da pokažu svoje poznavanje školskog gradiva na zabavan način. Cijela ekipa s velikim nestrpljenjem očekuje početak emitovanja kviza u septembru.

- Od septembra vas očekuje nešto fenomenalno - poručili su voditelji.

Pokrovitelji kviza su predsjednica Željka Cvijanović i Vlada Republike Srpske. Generalni sponzor je "Prointer", prijatelj kviza M:tel, a realizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkim pedagoškim zavodom.