latinica  ћирилица
01/07/2019 |  16:57 ⇒ 22:55 | Autor: B92

Tipsarević u drugom kolu Vimbldona

Sprski teniser Јanko Tipsarević savladao je Јošihitu Nišioku sa 3:2 u setovima i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.
Јanko Tipsarević (foto: twitter.com/atp_tour) -
Јanko Tipsarević (foto: twitter.com/atp_tour)

Meč je počeo na isti način na koji se i završio, brejkom Јanka Tipsarevića. U nastavku prvog seta više nije bilo iznenađenja i Јanko je poslije 38 minuta poveo sa 1:0.

U drugom setu, Nišioka je odlično počeo osvojivši prvi gem, da bi već u drugom napravio brejk i poveo sa 2:0 u drugom periodu, a Јanko odmah poslije toga vratio brejk, pa ga potvrdio na svom servisu.

Oba tenisera su bila dovoljno pribrana da osvajaju gemove na svom servisu i većih potresa nije bilo, iako je Јanko u devetom gemu propustio čak tri brejk lopte, da bi u 12. uspio da spasi set loptu i produži meč, koji je u taj-brejku osvojio japanski teniser.

U trećem setu je Јanko bio veoma dominantan i uz dva brejka došao do vođstva od 2:1 u setovima. Četvrti set je kao i drugi donio veliku dramu, čak tri brejka, od čega je dva napravio Nošioka, koji je sa 7:5 uspio da izjednači na 2-2.

Peti, odlučujući set, počeo je prilično mirno, pošto u prva četiri gema nije bilo iznenađenja, a u petom je Tipsarević spasio čak tri brejk lopte. Odmah u gemu broj šest, Tipsarević pravi brejk i otvara sebi vrata ka drugom kolu Vimbldona.

Brejk je na svom servisu potvrdio, pa je potom uspio da meč završio onako kako ga je i počeo – brejkom, koji mu je donio plasman u narednu rundu Grend Slema u Londonu.

U drugom kolu, Јanko Tipsarević će igrati protiv južnoafričkog tenisera Kevina Andersona, koji je prošle godine igrao u finalu Vimbldona.