latinica  ћирилица
03/07/2019 |  20:37 ⇒ 21:10 | Autor: RTRS

Anderson prejak za Tipsarevića

Srpski teniser Јanko Tipsarević poražen je u drugom kolu Vimbldona od Јužnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:1 .

Po setovima je bilo 6:4, 6:7, 6:1, 6:4. Meč je trajao 2 časa i 67 minuta, a za to vrijeme Anderson je napravio 23 asa, naspram tri Tipsarevićeva, a bio je bolji i u direktnim poenima (56:31).

Јanko je pružio solidan otpor osmom igraču svijeta, ali od počasnog seta nije mogao više, pogotovo što je u prvoj rundi igrao tradicionalno u pet setova protiv Јapanca Nišioke.

Anderson je prije svega zahvaljujući odličnom servisu, lako držao prednost na svojoj strani, a svaki put je maestralno koristio pad koncentracije Tipsarevića na njegov servis. Izuzev drugog seta, koji je otišao u tajbrejk, ostala tri seta ipak su prošla u dominaciji Andersona.

Anderson u trećem kolu ide na Argentinca Gvidu Pelju, koji je u maratonsko mmeču u pet setova savladao Andreasa Sepija iz Italije.

U treće kolo Vimbldona prošao je Novak Đoković, koji je rutinski savladao Denisa Kudlu, dok je poržaen Miomir Kecmanović poslije predaje Peru, pri vodstvu Francuza od 2:0 u setovima.

Put Novaka Đokovića u odbrani krune na Vimbldonu, kao i sve najzanimljivije sa najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu možete pratiti u direktnim prenosima na programu RTRS-a.