latinica  ћирилица
04/07/2019 |  08:06 ⇒ 09:01 | Autor: RTS

Đoković: Odigrao sam dobar i kvalitetan meč

Novak Đoković je zadovoljan kako je odigrao meč protiv Denisa Kudle (3:0). Kratak i efikasan meč. O Ropertu Hurkači ima samo riječi hvale, dobro ga poznaje i taktički će se spremiti za meč.
Novak Đoković (foto: twitter.com/wimbledon) -
Novak Đoković (foto: twitter.com/wimbledon)

- Mislim da sam odigrao dosta dobar meč, kvalitetan. U početku sam bio vrlo oštar i skoncentrisan. Bilo je 5:0 za mene za 15 minuta. Nisam mu dao previše vremena imeđu poena. Prilično sam dobro i efikasno igrao i dobro sprovodio sve ono što sam taktički zamislio prije meča, iako nisam imao prilike da se sastanem sa njim - poručio je Đoković.

Ipak, svjestan je i sam da uvijek može bolje.

- Poslije toga je bilo nekih elemenata u igri koji su mogli bolje da funkcionišu, možda i određeni padovi. Јa sam se poprilično brzo vraćao. Sat i po vremena je trajao meč u tri seta. Bolje sam odigrao nego sa Kolšrajberom, tako da sve ide u toj nekoj uzlaznoj putanji i u dobrom pravcu.

Naredni protivnik je Robert Hurkač, to će biti repriza duela sa Rolan Garosa, u izmjenjenim uslovima. Kako ćeš se pripremiti za taj duel?

- Nadam se da će biti i rezltatska repriza. Taj meč sam prilično lagodno dobio u tri seta. Međutim, potpuno drugačija podloga i uslovi za igru. Trava, inače, više odgovara serverima kao što je Hurkač, koji ima izuzetno snažan servis. Vrlo dobar momak, izuzetno ga poštujem jer ima vrlo fin karakter i iskazuje poštovanje prema svakome. Izuzetno često treniramo zajedno, tako da se dobro slažemo i poznajemo. Imao sam vremena da upoznam njegovu igru, iako je mlad. On jedan od predvodnika te nove generacije kvalitetnih mladih tenisera koji će nas zamjeniti jednog dana. Definitivno ima taj kvalitet i mentalna stabilnost na terenu, jer je pobijedio Dominika Tima ove godine u Majamiju i napravio je nekoliko skalpova na velikim turnirima, što je za pohvalu. Tako da ne izgleda da mu je problem da igra na velikim stadionima. Međutim, iskustvo je na mojoj strani. Pripremiću se taktički dobro za taj meč. Analiziraću ga zajedno sa mojim timom trenera i nadam se najboljem.

Za kraj hteo bih da prođemo ukratko kroz jedan tvoj Grend slem dan. Da li imaš neke trikove, posebno kao danas kada se oduže malo mečevi prije tvog, kada igraš posljednji i s obzirom da imaš mnogo obaveza poslije meča. Kako to funkcioniše i koliko se otprilike zadržiš na Gred slemu poslije jednog meča?

- Zavisi, ovdje na Vimbldonu odsjedam u kući koja je jako blizu, tako da ne provodim previše vremena ovde u klubu nakon meča, osim što pričam sa vama i hladnu kupku, malo bicikl, istezanje i određene vježbe nakon meča. Čim to završim idem u kuću i tamo nastavljam sa svojim oporavkom. To sve može da traje tri-četiri sata, zavisi šta treba da uradim. Da li tim smatra da treba još nešto da uradim u teretani ili ne. Sutradan obično imamo dan pauze, tako da imam vremena da se oporavim i da određeni dio treninga i vježbi odradim sutra. Tako da, u suštini, ovdje je lakše, zato što ne provodim vrijeme u saobraćaju, sve je vrlo blizu. Danas se sve malo odužilo zato što je meč prije mene trebalo ranije da se završi, igralo se u pet setova. Bio sam spreman i ništa, kao svi ostali čekam. Obično više volim da provodim vrijeme na svježem vazduhu, nego da budem previše u zatvorenim prostorijama. Imamo priliku, ovdje ima teretana na otvorenom, tako da sam tu provodio veći dio svog vremena, sa svojim timom, zbijali smo šale, viceve, što se kaže kvalitetno provodili vrijeme, koliko smo mogli - rekao je Novak Đoković.