latinica  ћирилица
04/07/2019 |  15:57 ⇒ 15:59 | Autor: SRNA

Јoš tri osobe osumnjičene za ubistvo na Cetinju

Crnogorska policija je identifikovala još tri osobe osumnjičene da su učestvovale u ubistvu Bogdana Milića /38/ i ranjavanju tri osobe na Cetinju 11. juna.
Bogdan Milić ubijen u pucnjavi na Cetinju (Foto:www.vijesti.me) -
Bogdan Milić ubijen u pucnjavi na Cetinju (Foto:www.vijesti.me)

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je uhapšen D.V. /30/ sa Cetinja, dok su protiv njegovih sugrađana M.M. /25/ i P.L. /21/, koji su u bjekstvu, podnesene krivične prijave.

- Sumnja se da je P.L. jedan od saizvršilaca krivičnog djela u kojem je B.M. smrtno stradao, a tri osobe povrijeđene - navodi se u saopštenju.

Iz policije dodaju da su policijski službenici u protekla dva dana pretresli lokacije na Cetinju i u Budvi i pronašli sedam komada vatrenog oružja i skoro hiljadu komada municije.

- Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, Ј.M, B.M, Lj.P. i D.V. na Cetinju pronašla pištolj, devet komada municije i dva okvira - navodi se u saopštenju.

Na području Budve policija je pretresla 27 lokacija koje koriste D.V. i N.B. i pronašla revolver, četiri pištolja, lovačku pušku i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta.

Uhapšeni D.V. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Protiv M.M. i P.L. tužiocu su podnesene krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo posredstvom pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da su tri dana nakon ubistva uhapšeni L.N. /21/, Ž.P. /20/ i M.P. /18/.