latinica  ћирилица
05/07/2019 |  08:30 ⇒ 08:31 | Autor: B92

Kirjos namjerno gađao Nadala u grudi

Nik Kirjos rekao je na konferenciji za medije da je namjerno gađao Rafaela Nadala u grudi na meču drugog kola Vimbldona.

Australijski teniser je u trećem setu, izgleda, namjerno gađao u tijelo španskog igrača jer "ima veliki broj Gren slemova i može da primi jednu lopticu na grudi".

- Želio sam da ga pogodim u grudi. Zašto bih mu se izvinio? Koliko Gren slemova ima? Može da primi lopticu na grudi - odgovorio je Kirjos novinaru.

Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je poslije velike borbe pobijedio Nika Kirjosa – 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3).

- Uvijek sam spreman da izađem na teren i pružim navijačima šou. Bio je ovo sjajan meč. Uživao sam igrajući, mnogo je ljudi gledalo duel. Ali, probudiću se sutra i pojaviće se nešto negativno o meni - kaže Kirjos.

Australijski teniser pohvalio je igru drugog teniser svijeta.

- Znam šta mogu da uradim, a znam i da nisam veliki profesionalac. Mnogo stvari moram da ispravim da bih bio Gren slem šampion. Danas sam ostavio sve na terenu. Ne mogu da budem razočaran. On je veliki šampion i igrao je sjajno važne poene, zato spada među najveće - rekao je Australijanac.

Kirjos se potom i dotakao sudije Dumusue, s kojim je imao žustre rasprave.

- Sudija je bio užasan. Zašto bih ja čekao Rafu da se namjesti kada ja serviram? - upitao je Kirjos, koji za ovo ima pravo jer je Nadal koristio previše vremena između poena.