latinica  ћирилица
06/07/2019 |  15:51 ⇒ 15:59 | Autor: SRNA

Milunović: Za podsticaj zapošljavanju obezbijeđeno oko 30 miliona KM

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izjavio je danas u Bratuncu da će za podsticaj zapošljavanju biti izdvojeno oko 30 miliona KM, umjesto 16 miliona, koliko je bilo ranije predviđeno.
Duško Milunović - Foto: SRNA
Duško MilunovićFoto: SRNA

On kaže da je taj iznos povećan na 30 miliona KM zbog suficita Zavoda za zapošljavanje, određenih sredstava Svjetske banke koja su bila namijenjena upravo u tu svrhu i donacije milion evra Republici Srpskoj od Srbije.

"Ovo je najveći projekat do sada koji će se raditi preko Zavoda za zapošljavanje", rekao je Milunović novinarima u Bratuncu.

Milunović ističe da će zahvaljujući ovim sredstvima biti obuhvaćeni svi oni u ciljnim grupama koji ispunjavaju uslove, pa će tako umjesto prvobitno predviđenog zapošljavanja 200 pripravnika, biti zaposleno njih 770.

- Cilj nam je bio da zadržimo mlade ljude, da im omogućimo da odrade pripravnički staž, eventualno ostanu u preduzećima u kojima će odraditi pripravnički staž i da polože stručni ispit pa da mogu da konkurišu za druge poslove - rekao je Milunović.

On je dodao da će projektom biti obuhvaćene i boračke kategorije - djeca poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci.

- Svi koji su se prijavili, a ispunjavaju uslove, biće uvaženi, negdje oko 690, i druge ciljne grupe poput žena žrtava rata, žena žrtava nasilja u porodici, lica preko 40 godina starosti, štićenici domova koji su završili /sa boravkom u domovima/ - rekao je Milunović.