latinica  ћирилица
06/07/2019 |  18:41 ⇒ 20:23 | Autor: SRNA

Bjelica: Za četiri dana opštinu posjetilo skoro 20.000 ljudi

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je danas da Međuopštinske sportske igre protiču u najboljem redu i da je opštinu Sokolac u protekla četiri dana posjetilo skoro 20.000 sportista, sportskih radnika i gostiju.
Sokolac - Milovan Bjelica - Foto: SRNA
Sokolac - Milovan BjelicaFoto: SRNA

On je rekao Srni da je u takmičarskom dijelu manifestacije nastupilo više od 2.000 sportista i sportskih radnika, odnosno 251 sportska ekipa, od kojih 164 u muškoj i 87 u ženskoj konkurenciji.

Bjelica kaže da su u okviru ove sportske manifestacije organizovane 662 utakmice, što je velika obaveza i odgovornost za opštinu Sokolac, ali da su sve komisije i službe bile na visini zadatka.

On je dodao da očekuju da će sportisti sa Sokoca osvojiti 40 medalja od čega oko 30 u atletskim disciplinama.

- Zahvaljujem se građanima opštine Sokolac koji su pokazali gosporimstvo prema svim takmičarima i gostima, susretljivost u smještaju i ishrani sportista i sportskih radnika - istakao je Bjelica, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI.

On je naglasio da je MUP Srpske svoj dio posla odradio na nabolji način i nije zabilježen nijedan incident.

Bjelica je ocijenio da su i zdravstvene ustanove bile u punoj pripravnosti za pružanje zdravstvanih usluga, a Domu zdravlja "Dr Ljubormir Ćeranić" na Sokocu u pomoć je pritekao i Dom zdravlja iz susjedne opštine Rogatica.

Ova sportska manifestacija biće zatvorena sutra u 12.00 časova, kada će zastava MOSI biti predata domaćinu narednih igara - opštini Nova Varoš iz Srbije.