latinica  ћирилица
07/07/2019 |  21:12 ⇒ 21:27 | Autor: SRNA

Večera dobrodošlice za ministre zemalja članica SEECP-a

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak priredio je u Istočnom Sarajevu večeru dobrodošlice za ministre inostranih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi, koji će se sutra sastati u Sarajevu.
Crnadak sa ministrima zemalja članica SEECP-a - Foto: SRNA
Crnadak sa ministrima zemalja članica SEECP-aFoto: SRNA

Sastanak šefova diplomatija zemalja članica SEECP-a biće održan u Hotelu Holidej u Sarajevu sa početkom u 10.30 časova, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na sastanku, na kojem će učestvovati visoke delegacije zemalja članica SEECP-a, predstavnici EU i Savjeta za regionalnu saradnju, biće riječi o aktuelnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire kao preduslovu za održivi razvoj, te regionalnim i evropskim integracionim procesima.

Sastanak prethodi Samitu SEECP-a koji će biti održan u utorak, 9. jula na Јahorini, kojim će se okončati predsjedavanje BiH ovom regionalnom inicijativom pod motom "Bolja povezanost za bolji život".

Regionalna inicijativa SEECP pokrenuta je 1996. godine u Sofiji s ciljem jačanja regionalne saradnje, bezbjednosti i stabilnosti.