latinica  ћирилица
08/07/2019 |  08:06 | Autor: B92

Brazil šampion Јužne Amerike! (VIDEO)

Fudbaleri Brazila pobijedili su Peru rezultatom 3:1 u finalu Kopa Amerike.

Brazil je po deveti put u svojoj istoriji osvojio Kopa Ameriku, prvi put od 2007.

"Selesao" je u finalu protiv Perua primio prvi gol na turniru, ali uspio da dođe do trofeja na svojoj Marakani.

Brazilci su iz prve prilike postigli i prvi gol, kada je Gabrijel Žezus uspio da "promješa" nekoliko odbrambenih igrača Perua, te da doda loptu Evertonu koji je bio sam ispred gola. Prvi pogodak na meču pogledajte OVDЈE.

Domaćin je nastavio da napada i da stvara prilike, ali se u 41. minutu desio šok – Tijago Silva je slučajno pokupio loptu rukom i to je bio penal za goste.

Odgovornost kod Peruanaca je preuzeo Paolo Gerero i postigao prvi gol protiv Brazila na šampionatu. Јedanaesterac Gerera pogledajte OVDЈE.

Ipak, radost Perua nije dugo trajala. Nekoliko minuta kasnije, u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, Žezus je iskoristio propust protivničke odbrane i mirnim udarcem unutar šesnaesterca savladao golmana Galesea. Žezusov gol pogledajte OVDЈE.

Brazilci su napadali i napadali, ali nisu mogli do gola. Izgledalo je kao da će mirno privesti meč kraju ili postići još neki gol, a onda je neviđenu glupost napravio Žezus.

Napadač Mančester sitija je u 70. minutu nesportski faulirao protivnika, zaradio drugi žuti karton i zaputio se ka svlačionici. Tu situaciju pogledajte OVDЈE.

On je zatim, pri izlasku sa terena, ljutito "napao" VAR tehnologiju, te šutirao šta je stigao dok nije došao do tunela.

Ipak, Peru nije uspjevao da iskoristi prednost igrača više, a veliku glupost napravio je defanzivac Perua Karlos Zambrano, koji je oborio Evertona u kaznenom prostoru. Loptu je na bijelu tačku stavio rezervista Rišarlison i pogodio za konačnih 3:1.

Podsjetimo, prethodno je Argentina pobijedila Čile sa 2:1 i osvoji treće mjesto.