latinica  ћирилица
08/07/2019 |  11:14 | Autor: SRNA

Dodik čestitao Micotakisu pobjedu na parlamentarnim izborima

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Kirjakosu Micotakisu i njegovoj stranci Nova demokratija pobjedu na parlamentarnim izborima u Grčkoj.
Milorad Dodik - Foto: Screenshot
Milorad DodikFoto: Screenshot

- U ime građana BiH i u lično ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom preuzimanja dužnosti premijera Grčke i želim Vam puno uspjeha u obavljanju te odgovorne funkcije - ističe se u Dodikovoj čestitki.

Dodik je izrazio uvjerenje da će u narednom periodu BiH i Grčka nastaviti uspješnu političku, ekonomsku i kulturnu saradnju na obostranu korist naroda obe zemlje, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. 

- Uvjeren sam da će odnosi BiH i Grčke u budućnosti biti još bolji i da će saradnja dvije zemlje nastaviti da se razvija s obzriom da postoji niz mogućnosti za njeno unapređenje u svim oblastima - istakao je Dodik.

Prema rezultatima na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, Micotakisova Nova demokratija osvojila je 39,8 odsto glasova na izborima, a ljevičarska partija Siriza, dosadašnjeg grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, 31,5 odsto glasova.