latinica  ћирилица
08/07/2019 |  12:18 | Autor: RTS

Tači Trampu: Kosovo je najviše proamerička država na svijetu

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači poručio je američkom predsjedniku Donaldu Trampu da je "Kosovo ponosno kao najviše proamerička država na svijetu", u pismu upućenom povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

Tači je u ime naroda Kosova izrazio zahvalnost na američkoj podršci u "najgorim vremenima i za podršku u rekonstrukciji zemlje i društva poslije tragedija i ratnih razaranja".

U pismu koje mediji na albanskom danas objavljuju, Tači navodi da "ovaj praznik slavimo 4. jula na Kosovu inauguracijom nove ambasade SAD, što potvrđuje jačanje i produbljivanje našeg prijateljstva i našeg strateškog partnerstva".

- Pozivajući se na pismo koje ste mi poslali u decembru prošle godine, dozvolite mi da potvrdim da smo posvećeni postizanju trajnog mirovnog sporazuma sa Srbijom, koji će donijeti trajni mir i stabilnost između naših zemalja i cijelog regiona - navodi Tači.

- U kritičnoj fazi ovog procesa, dozvolite mi da naglasim da vaše vođstvo i vizija ostaju ključni za ovaj cilj", podvukao je Tači, sa pozdravom "Bog blagoslovio SAD" - naveo je on.