latinica  ћирилица
09/07/2019 |  11:08 ⇒ 11:52 | Autor: RTRS

Višković-Vujić: Vlada Srpske otvorena za saradnju

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovaro je danas u Banjaluci sa novoimenovanim ambasadorom BiH u Vašingtonu Bojanom Vujićem.
Višković-Vujić - Foto: RTRS
Višković-VujićFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o važnosti uspostavljanja saradnje i promocije prirodnih resursa i potencijala s ciljem razvoja i unapređenja institucionalne, privredne i ekonomske saradnje.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske otvorena za saradnju i da su sve službe i ministarstva na raspolaganju amabasadorima za sve informacije, pokazatelje i činjenice koje diplomatama mogu pomoći u njihovom radu i što boljem predstavljanju ustavno-pravne pozicije Republike Srpske kao i privrednog ambijenta.

Razmijenjena su mišljenja i o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH, procesu evropskih integracija i mogućnostima ulaganja u Republiku Srpsku.

Razgovarano je i o aktivnostima koje provodi Predstavništvo Republike Srpske u Sjedinjenim Američkim Državama sa sjedištem u Vašigtonu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.