latinica  ћирилица
09/07/2019 |  14:57 ⇒ 15:04 | Autor: SRNA

Trninić: Auto-put Banjaluka-Prijedor se gradi

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić potvrdio je da se auto-put Banjaluka-Prijedor gradi i da je danas imao razgovore o dinamici tih aktivnosti sa predstavnicima kineske firme koja je zadužena za taj posao.
Prijedor - Trninić - Đaković - Foto: SRNA
Prijedor - Trninić - ĐakovićFoto: SRNA

- Oni su već na terenu i rade svoj dio posla, tako da mogu da otklonim sve dileme koje su se pojavile u javnosti da tu ima nekih problema - izjavio je Trninić novinarima, nakon današnjeg prijema i razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem.

On je naveo da je u Prijedoru razgovarano i o infrastrukturnim projektima koje je Vlada Republike Srpske planirala da realizuje u tom gradu.

- Razgovarano je i o bezbjednosti saobraćaja. Јedna od najugroženijih dionica u saobraćaju upravo je ova od Banjaluke prema Prijedoru, gdje pokušavamo da određenim intervencijama poboljšamo stanje - istakao je Trninić.

On kaže da je u postupku realizacije projekat kružne raskrsnice na ulazu u grad, gdje je u toku žalbeni postupak na tender. Prema njegovim riječima, vrijednost tog projekta je 700.000 KM koje će uložiti preduzeće "Putevi Republike Srpske".

- Tu su i neutrošena sredstva iz Fonda solidarnosti, tačnije oko 740.000 KM, koliko je ostalo od 1,4 miliona KM koliko je bilo odobreno za Prijedor. Ta neutrošena sredstva će biti upotrijebljena za projekte sanacije od poplava iz 2014. godine - rekao je Trninić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naveo je da je razgovarano o saobraćajnoj infrastrukturi koja se očekuje u Prijedoru, te dodao da će određena pitanja biti riješena u narednom periodu.

- Tema razgovora bio je i drugi kružni tok, kod raskrsnice Vilako, kao i povezivanje regionalnog puta od Busnova prema Bronzanom Majdanu i dalje prema Sanskom Mostu - rekao je Đaković.

On je dodao da je razgovarano i o projektima čija bi djelimična realizacija počela u ovoj, a završila se u idućoj godini.