latinica  ћирилица
09/07/2019 |  19:02 | Autor: SRNA

"Bela golubica" Bisonu i Bećkoviću

Organizatori manifestacije "Tesla global forum", koja je ove godine okupila više od sto studenata iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i dijaspore, sutra će u Matici srpskoj u Novom Sadu svečano uručiti najviša priznanja ove manifestacije, najavljeno je iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu.
Tesla global forum - "Bela golubica" - Foto: ilustracija
Tesla global forum - "Bela golubica"Foto: ilustracija

Najviše priznanje "Bela golubica" biće uručena zamjeniku glavnog urednika "Figaro magazina" iz Pariza Žanu Kristofu Bisonu i srpskom akademiku Matiji Bećkoviću.

Priznanje "Tesla silver koin" primiće tim studenata novosadskog Fakulteta tehničkih nauka koji su u Lionu, u Francuskoj, bili najbolji na prvenstvu Evrope u robotici.

Na svečanosti će govoriti predsjednik Matice srpske Dragan Stanić, direktor Biblioteke Matice srpske Selimir Radulović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Tesla global forum" počeo je 2. jula, a na njemu su, osim studenata, učestvovali i vrsni poznavaoci djela Nikole Tesle, naučnici, profesori, ali i pravnici, umjetnici i novinari iz Srbije, Rusije i Australije.

Predstavništo Republike Srpske u Srbiji podržava ovu značajnu manifestaciju od njenih početaka 2013. godine.