latinica  ћирилица
10/07/2019 |  08:03 ⇒ 08:36 | Autor: B92

Potvrđeno: Vulinu, generalu i pukovnicima zabranjen ulazak na Kosmet

Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu i delegaciji vojnog zdravstva zabranjen je ulaz na Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz Vulinovog kabineta, prenijela je TV Prva.
Kosovo - Foto: Getty Images
KosovoFoto: Getty Images

Јoš jednom se pokazalo da Ramuš Hardinaj laže, kaže se u saopštenju, i dodaje da Vulinu i delegaciji nije dozvoljeno da posjete Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

Mediji su prije par dana prenijeli da je Priština donijela odluku da se svim srpskim zvaničnicima zabrani ulazak na Kosmet.

Međutim, premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se nakon toga, rekavši da joj je premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao da to nije tačno.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da "nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtjev".

- Јoš jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže - navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na Kosmet, pored Vulina, našli i ljekari.

Iz Ministarstva odbrane Srebije navode da je planirana posjeta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici Ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica namjeravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija posljednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se liječe i Srbi i Albanci sa Kosmeta.

U delegaciji su bili Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Јovičić i predstavnici VMA - načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.