latinica  ћирилица
10/07/2019 |  11:14 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Višković u Modriči: Posao za 80 radnika; Prioritet izgradnja nasipa (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Modriči novi poslovno-proizvodni pogon u preduzeću Alfa.

Otvaranjem novog pogona ovog preduzeća, u koji je uloženo više od dva miliona KM, obezbijeđen je posao za 80 radnika.

Višković je rekao da je ova fabrika, sa više od 450 radnika, i do sada imala respektabilnu proizvodnju koja se sva izvozi za austrijskog kupca. Naveo je da Vlada mora da podržava ovakva preduzeća, jer se bez realnog sektora i novih radnih mjesta ne može kretati naprijed.

Višković je dodao da će Vlada ovakvim fabrikama biti na raspolaganju kao servis i podrška i sa poslodavcima kreirati ambijent koji će omogućiti da nesmetano rade.

Načenik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je Modriča malo gradilište i najavio da će, osim danas otvorenog pogona, uskoro biti otvoren i novi centar koji će takođe zaposliti 80 radnika.

Vlasnik fabrike obuće Alfa, Ilija Јevtić rekao je da je do kraja godine u planu zapošljavanje još 40 radnika. Naveo je da fabrika nedeljno proizvede 40.000 pari obuće.

Prije svečanog otvaranja novog pogona, premijer Srpske se sastao sa načelnikom opštine Modriča.

Višković je nakon sastanka rekao da je izgradnja odbrambenog nasipa na rijeci Bosni prioritet modričke opštine koji će Vlada Republike Srpske u narednom periodu finansirati kreditnim sredstvima Svjetske banke.

On je istakao da će realizacijom projekta, čija je vrijednost 8.000.000 KM, definitivno biti riješen problem poplava u Modriči.

Podsjetio je da je tokom majskih poplava Vlada Republike Srpske interventno reagovala na području Modriče, gdje je očišćen zapadni lateralni kanal i spriječeno plavljenje.

- U završnoj fazi je izgradnja kružnog toka u Modriči koji sa 450.000 KM fanansira Vlada i preduzeće Putevi Republike Srpske - naveo je Višković.

On je istakao da je Vlada u razgovorima sa Evropskom investicionom bankom kandidovala nastavak projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže za koju je ranije, uz podršku Vlade, obezbijeđeno 5.000.000 KM.

Foto: RTRS

Načelnik Modriča rekao je da su, osim kapitalnih projekata, izgradnja odbrambenog nasipa i završetka kanalizacione mreže, prioriteti u ovoj opštini, kao i izgradnja kišne kanalizacije, te asfaltiranje ulica u novim naseljima.

- Na sastanku je razgovarano i o stanju u oblasti privrede, kao i o socijalnoj situaciji u Modriči koja je ocijenjena kao dobra - naveo je Krekić.

RTRS/SRNA