latinica  ћирилица
10/07/2019 |  13:28 ⇒ 13:31 | Autor: SRNA

Јajce i zvanično partner Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture

Grad Јajce i službeno je podržao kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, te potvrdio da će kao grad-partner, učestvovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture ikad pokrenutom u Banjaluci, saopšteno je danas iz banjalučke Gradske uprave.
Јajce i zvanično partner Banjaluke (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Јajce i zvanično partner Banjaluke (Foto: banjaluka.rs.ba)

Iz Gradske uprave podsjećaju da je sličnu odluku ranije donio grad Bihać, koji će, takođe, učestvovati u ovom projektu, kao grad-partner.

Poslije ranijih najava, Opštinski savjet Јajce je donio i formalnu odluku o tome da će, kao partner, učestvovati u banjalučkoj kandidaturi.

Iz Gradske uprave navode da su o ovome članove Tima za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture na jučerašnjem sastanku informisali predstavnici kulturne scene Јajca.

Tokom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ova tri grada izlaze pred Panel Evropske Komisije 24. septembra.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena ovih gradova.

Rok za predaju aplikacione knjige je 24. avgust.