latinica  ћирилица
11/07/2019 |  11:43 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Nagrada za dokumentarni film RTRS-a "Ljepota krajnosti" (FOTO/VIDEO)

Na nedavno održanom trećem internacionalnom festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma "VRMDŽA FEST 2019" u Srbiji, nagradu za najbolji turistički film u filmskoj produkciji dobio je autor Branko Lazić za film "Ljepota krajnosti".
3.Internacionalni festival - Foto: RTRS
3.Internacionalni festivalFoto: RTRS

Film je snimljen 2018. u kanjonu Tijesno pored Banjaluke za vrijeme održavanja festivala "Dril end čil" u organizaciji penjačkog kluba Ekstrimo. Ovo je priča o mladim ljudima iz cijelog svijeta koji dolaze na ovaj festival i na visini od nekoliko stotina metara uživaju u avanturi prelaska kanjona na trakama koje su razapete između njegovih vrhova.

Međunarodni stručni žiri u sastavu Bernardin Modrić, reditelj iz Rijeke i direktor Histori Film Festivala, Dejan Dabić, filmski kritičar iz Niša i Saša Đorđević, novinar agencije Beta, odlučili su da je film o nesvakodašnjem penjačkom festivalu najzanimljivija filmska produkcija na festivalu ove godine.

Ekipu filma čine snimatelji Danijel Pavlović i Dejan Račić, montažer Vedran Marić, producent Aleksandar Šević i režiser Branko Lazić.

Film je ušao u zvaničnu selekciju još tri međunarodna festivala turističko-avanturistkih filmova i očekuje ga zanimljiv festivalski život.