latinica  ћирилица
11/07/2019 |  16:44 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

Kvalifikacije za LE: Radnik u Banjaluci sa Spartakom

Fudbaleri bijeljinskog Radnika ugostiće večeras u Banjaluci ekipu Spartaka iz Trnave, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Radnik Bijeljina  (FK Radnik/facebook) -
Radnik Bijeljina (FK Radnik/facebook)

Biću zadovoljan svakim rezultatom bez primljenog gola, poručio je Mladen Žižović, trener Radnika, uoči prve utakmice prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope sa Spartakom iz Trnave.

- Odradili smo kvalitetne pripreme. Gledali smo meč Spartaka sa Spartom iz Praga i upoznali smo ih, dok oni nas ne poznaju najbolje. Kada uzmemo u obzir da je Spartak promijenio gotovo cijeli tim ovog ljeta, a od igrača koji su ostali neće biti kapitena Grendela, koji je povrijeđen, vjerujem da su šanse pola-pola. Neće biti ni napadača Јilmaza, pa vjerujem da će nam i to pomoći da iznivelišemo kvalitet. Mi smo zadržali gotovo isti tim, nemamo povrijeđenih i pokušaćemo pozitivnim rezultatom da iznenadimo cjelokupnu sportsku javnost. Pozitivan rezultat biće svaki bez primljenog gola, jer bismo na taj način imali šansu da u revanšu obezbijedimo ukupan uspjeh - smatra Žižović.

Bijeljinci će ulogu domaćina, umjesto u svom gradu, zbog infrastrukturnog kriterijuma, igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci. Nadaju se podršci ljubitelja fudbala iz grada na Vrbasu i grupi svojih navijača koji će zahvaljujući Upravi FK Radnik i angažmanu Gradske uprave doći na utakmicu organizovano. Podrška će im sigurno trebati s obzirom na najavljeni dolazak oko 500 navijača slovačkog tima.

Nastup na međunarodnoj sceni danas počinju i preostala dva bh. predstavnika. Široki Brijeg će ugostiti protivnika iz Kazahstana, dok je Zrinjski otputovao u Sjevernu Makedoniju.