latinica  ћирилица
11/07/2019 |  17:41 ⇒ 20:55 | Autor: SRNA

Popović: Priznanje lažnog genocida nameću nam kao novi uslov EU integracija

Izjave koje ovih dana daju pojedini evropski zvaničnici jasno ukazuju na to da se Srbiji postavlja novi uslov za evropske integracije, a to je da prizna lažni genocid u Srebrenici i sebe proglasi genocidnom državom, izjavio je lider Srpske narodne partije Nenad Popović.
Nenad Popović - Foto: TANЈUG
Nenad PopovićFoto: TANЈUG

- Ističem da u Srebrenici nije bilo nikakvog genocida i da Srbi nikada neće prihvatiti da budu žigosani kao genocidan narod - poručio je Popović, koji je i ministar u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Prema njegovim riječima, u Srebrenici je bilo zločina, kao što ga je bilo i nad srpskim narodom koji stradanje svojih nevinih žrtava obilježava na Petrovdan u Bratuncu, saopšteno je iz SNP-a.

- Hiljade nevinih Srba, žena i djece, stradalo je od ruke zločinca Nasera Orića i njegovih mudžahedina, međutim, briselska birokratija za srpske žrtve ne pokazuje interesovanje - navodi Popović.

On smatra da je, zbog postavljanja novih ponižavajućih uslova za Srbiju u kojima se traži da prizna lažni genocid u Srebrenici kako bi napredovala na putu ka EU, neophodno preispitati dalji proces evropskih integracija radi zaštite nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda.