latinica  ћирилица
11/07/2019 |  18:56 ⇒ 19:13 | Autor: TANЈUG

Incident u Mostaru: Demonstranti gađali Čovića flašama (VIDEO)

Nakon sastanka predstavnika radnika Aluminija u zgradi HDZ BiH u Mostaru, Dragan Čović je pod pratnjom u automobilu izašao iz zgrade, a onda se dogodio incident u kojem je povrijeđeno nekoliko osoba, dok su dvije privedene, prenio je portal Kliks.
Demonstranti napali Dragana Čovića - Foto: Screenshot/YouTube
Demonstranti napali Dragana ČovićaFoto: Screenshot/YouTube

Više od hiljadu demonstranata skandiralo je "Dragane, lopove", a prema automobilu u kojem se nalazio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović poletjele su flaše i drugi predmeti.

Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustio prostor ispred stranačke zgrade, a tokom incidenta povrijeđeno je jedno lice dok ih je dvoje privedeno.

Јednoj ženskoj osobi službenici Hitne pomoći ukazali su pomoć nakon što je zadobila posjekotine od staklene boce.

Kako piše portal, ispred zgrade HDZ-a atmosfera je veoma napeta, a radnici su poručili da se neće uputiti ka zgradi Aluminija, gdje će biti održan novi sastanak o sudbini ovog preduzeća, već će čekati Dragana Čovića da im on sam saopšti i detalje i zaključke.

- Vidjećemo hoće li biti ispunjena obećanja. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahtijeva finansijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušaćemo sve da ne dođe do stečaja - rekao je Romeo Biokšić.

Radnici su danas poručili da neće dopustiti da Aluminij ode u stečaj jer bi to značio definitivan kraj tog kombinata. Oni žele nastavak rada, iako to znači izdvajanje enormne količine novca za ponovo pokretanje proizvodnje.