latinica  ћирилица
12/07/2019 |  10:38 | Autor: SRNA

Nešić: Potrebna strategija o "crnim tačkama"

"Putevi Republike Srpske" pripremiće strategiju i program bezbjednosti saobraćaja u kojima će detaljno biti obilježen "crne tačke" na putevima, najavio je direktor ovog preduzeća Nenad Nešić.
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns)

On ističe da je potrebna ova strategija kojom će biti utvrđeni jasni pravci djelovanja u rješavanju problema bezbjednosti saobraćaja.

- Svjesni smo da je putna infrastruktura u Srpskoj u lošem stanju na nekim mjestima. Problema i prioriteta je mnogo, pa moramo da ih rješavamo postepeno. U većini slučajeva, najveće probleme nam predstavljaju razni proceduralni poslovi koji treba da se završe prije nego što počnu radovi - naveo je Nešić za "EuroBlic".

Nešić je izjavio da je planom "Puteva" za ovu godinu predviđena sanacija, izgradnja i modernizacija mnogih putnih dionica u Srpskoj.

- Planirana je izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru, a vrijednost investicije je 712.000 KM, zatim izgradnja kružne raskrsnice u Prnjavoru, vrijednosti 816.000 KM, te kružne raskrsnice u Modriči, vrijednosti 461.000 KM. U subotu započinju radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Lukavica-Pale, dionica Јasik-Triangla i most, a vrijednost investicije je 3,25 miliona KM - precizirao je Nešić.

On napominje da je planirana i rekonstrukcija i uklapanje dva mosta u Vrbanji, vrijednosti od 670.000 KM.

- Predviđena je i izgradnja dva mosta i dijela saobraćajnice u dužini oko 500 metara na dionici Šnjegotina-Klupe, vrijednosti jedan milion KM, kružna raskrsnica na ukrštanju magistralnog puta M16 i Nemanjine i Kozarske ulice u Laktašima, sa rekonstrukcijom dijela ovog puta, ukupne vrijednosti 795.000 KM - kaže on.

Nešić ističe da je u ovoj godini planirana i izgradnja regionalnog puta Tedin Han-Križ, Zelenkovci-Vitkovići, u iznosu od 500.000 KM, te spoj magistralnih puteva M20 i M6, u dužini od 5,5 kilometara, u iznosu od 800.000 KM.

On je rekao da je predviđena i izgradnja dva kružna toka u Brodu u iznosu od 700.000 KM.

- Planirana je i rekonstrukcija Ulice Brodskog bataljona u Brodu, u iznosu od 440.000 KM, kao i rehabilitacija magistralnog puta Ljubinje-Trebinje, vrijednosti 3,94 miliona KM, te rehabilitacija magistralnih puteva Kozarska Dubica-Draksenić-Vrbaška, u vrijednosti 500.000 KM - navodi Nešić.

On kaže da je predviđena i rekonstrukcija regionalnog puta Јezero-Šipovo od 300.000 KM, rekonstrukcija spoja lokalnog puta Prijedor-Busnovi sa regionalnim putem Bronzani Majdan-entitetska granica u mjestu Tromeđa, vrijednosti 500.000 KM, te rehabilitacija regionalnog puta Milići-Zeleni Јadar, od 500.000 KM.