latinica  ћирилица
12/07/2019 |  11:07 ⇒ 11:09 | Autor: SRNA

I.Sarajevo: Predložen pritvor za uhapšenog dilera

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu uputilo je Osnovnom sudu Sokolac prijedlog za određivanje pritvora muškarcu čiji su inicijali E.S, kod kojeg je pronađeno više od 40 kilograma droge, kao i suplemenata za njenu proizvodnju, rekao je Srni portparol Tužilaštva Neven Kramer.
Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com) -
Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com)

Pritvor je predložen zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Prijedlog za pritvor upućen je i zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, da će ga pokušati dovršiti ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu.

Policija je juče u Istočnom Sarajevu uhapsila E.S. zbog posjedovanja više od 40 kilograma marihuane i spida, vrijednosti između 150.000 i 220.000 KM, kao i suplemenata za proizvodnju droge.

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je juče da je pretresom stana i pomoćnih objekata koje je ovo lice koristilo u Hilandarskoj ulici u Istočnom Sarajevu pronađena velika količina droge, između ostalog, 16 kilograma marihuane, 14 mobilnih telefona i veći broj novčanica.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Eminu Selimiću iz Sarajeva.