latinica  ћирилица
12/07/2019 |  12:44 | Autor: RTRS

U KPZ Banjaluka obilježena krsna slava

Kazneno popravni zavod Banjaluka obilježio je krsnu slavu - Svetog apostola Petra i Pavla , u prisustvu saradnika i prijatelja ustanove.
U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slava - Foto: RTRS
U KPZ Banjaluka obilježena Krsna slavaFoto: RTRS

Krsna slava KPZ Banjaluka - Petrovdan, obilježava se od 2011. godine, kada je episkop banjalučki Јefrem predložio i odobrio krsnu slavu ustanove i kapele unutar ustanove, uzimajući u u obzir i život Hristovih apostola koji su, osim svetosti, imali i padova i posrnuća koji su na najbolji način ispravljali pokajanjem.

- Krsnu slavu obilježavamo od 2011. godine u duhu vjere i tradicije i u krugu zaposlenih i prijatelja ustanove. To je i prilika da pokažemo zajedništvo, slogu i pošaljemo poruke mira, a svakako da svima pomaže da imamo što bolje rezultate u radu u budućem periodu - istakao je direktor KPZ Goran Selak.

Između ostalih, obilježavanju krsne slave prisustvovali su direktor Agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ombudsmen za ljudska prava u BiH Ljubinko Mitrović, te predstavnici izvršne, sudske i zakonodavne vlasti.

Kazneno-popravni zavod Banjaluka i ove godine je dobio visoke ocjene i priznanja za primjeran rad od međunarodnih i domaćih institucija, a u rukovodstvu ove ustanove ističu da je to motiv više za zaposlene i rukovodstvo da još bolje i efikasnije obavljaju povjerene zadatke.