latinica  ћирилица
12/07/2019 |  14:09 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Višković-Šausberger: Formirati Savjet ministara i prevazići zastoje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa Francom Šausbergerom, specijalnim savjetnikom Evropske komisije, savjetnikom komesara EU za proširenje i predsjednikom Instituta regiona Evrope.
Višković-Šausberger - Foto: RTRS
Višković-ŠausbergerFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa posebnim osvrtom na bezbjednosnu situaciju zbog pojačanog priliva migranata.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će se u što kraćem roku formirati novi saziv Savjeta ministara kako bi se prevazišli zastoji u provođenju reformskih procesa u oblasti ekonomije, privrede i rješavanja migrantske krize.

Višković je informisao specijalnog savjetnika Evropske komisije da je Vlada Republike Srpske opredijeljena za evropske integracije, te da je među prvima u BiH koja ispunjava svoje preuzete obaveze.

Sagovornici su se osvrnuli i na nedavnu posjetu Viškovića Lincu i otvaranju poslovnog sajma na kojem su privrednici iz Republike Srpske predstavili svoje potencijale austrijskom tržištu.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske otvorena za saradnju sa privrednim subjektima sa prostora Evropske unije koji su zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.