latinica  ћирилица
12/07/2019 |  14:51 | Autor: SRNA

U subotu pretežno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a ponegdje je moguć i grad.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Јutro će biti pretežno oblačno i suvo, samo na krajnjem sjeveru ponegdje može biti kratkotrajne kiše, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne kiša će padati prvo na sjeveru i zapadu, a tokom dana zahvatiće sve krajeve, te će u drugom dijelu dana biti nestabilno sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok je ponegdje moguć i grad.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 13 do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera, u Hercegovini prije podne južnog, a poslije podne sjevernog, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica osam, Kalinovik 16, Han Pijesak 18, Ivan sedlo 19, Sokolac 21, Prijedor, Bugojno i Mrkonjić Grad 22, Banjaluka, Nevesinje, Zenica i Srebrenica 23, Foča, Bihać, Sarajevo i Tuzla 24, Bileća, Doboj, Višegrad, Zvornik, Rudo i Trebinje 25, Bijeljina i Brčko 26, Mostar 28, te Neum 29 stepeni Celzijusovih.