latinica  ћирилица
12/07/2019 |  16:15 ⇒ 18:00 | Autor: RTRS

Lopare: Protiv vlasnika ringišpila biće podnesena krivična prijava

Sedam lica je povrijeđeno pri padu ringišpila u Mačkovcu kod Lopara. Pomoć im je ukazana u lokalnom Domu zdravlja. Nadležni najavljuju pokretanje prekršajnog i krivičnog postupka protiv vlasnika ringišpila.

Dežurni ljekari Hitne službe u Domu zdravlja Lopare odmah su reagovali i utvrdili da niko od sedam pacijenata, starosti od 10 do 20 godina, nije zadobio teže povrede. Sve se na sreću završilo dobro, i pacijenti su kod svojih kuća.

- Niko nije upućen na bolničko liječenje. Par pacijenata je upućeno na dodatnu dijagnostiku da se vidi da li ima preloma. Uglavnom su u pitanju kontuzije, udar, bol i slabija pokretljivost, povrede glave, šake, natkoljenice, koljena - izjavio je doktor u Hitnoj službi Lopare Zoran Simeunović.

Niko od očevidaca u Mačkovcu nije želio govoriti o ovom događaju pred kamerom, iako su neki radili u neposrednoj blizini pada ringišpila. Građani u Loparama uznemireni su zbog ovog nesretnog slučaja i ističu da bi nadležni organi trebalo da se ovim slučajem pozabave.

Propust je bio, jer vlasnik ringišpila nije imao upotrebnu dozvolu za lokaciju u Mačkovcu kod Lopara, saopšteno je iz Republičkog inspektorata. Zato će preduzeti prekršajne mjere, dok će nadležni istražni organi utvrditi da li je vlasnik ringišpila i krivično odgovoran.