latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:08 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Dodik i Ćurić najavili rekonstrukciju trebinjske bolnice

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. To je grad koji prednjači u realizaciji brojnih razvojnih projekata, a mlada, sposobna i energična ekipa koja vodi grad, spremna je da nastavi njihovu realizaciju, ocijenjeno je tokom susreta.

U Trebinju su uspješno realizovani brojni projekati podrške porodici, ali i infrastrukturnih i turističkih projekata. Na tome se neće stati, najavljeno je danas - već su u planu novi razvojni poduhvati.

- U narednoj godini ćemo ući u projekat rekonstrukcije bolnice u Trebinju, ali i realizaciju drugih projekata. Zaista mogu da iskažem samo pohvale na rad i posvećenost poslu gradonačelnika Ćurića i njegove ekipe - istakao je Dodik.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je podršku vlada Republike Srpske i Srbije pri realizaciji razvojnih projekata na području grada.

On je kazao da je Dodika upoznao sa činjenicom da je Trebinje grad koji prednjači po programima podrške porodici i infrastrukturnim projektima u cijeloj Republici Srpskoj.

- Značajne projekte moramo da isplaniramo, a nekoliko ih već imamo isplaniranih. imamo obezbijeđena određena sredstva, ali u narednom periodu sredstava neće nedostajati, to je zaključak današnjeg sastanka. Mi samo trebamo da spremimo projekte i nadamo se da će oni u narednom periodu biti realizovani - rekao je gradonačelnik Trebinja.

Ocijenjeno je da resursi Elektroprivrede Republike Srpske, čije je sjedište u Trebinju, i dalje treba da budu jedan od zamajaca razvoja i Trebinja i Hercegovine.

- Podržaćemo sve što Elektroprivreda Republike Srpske ovdje ovdje učini, a što ima opšti lokalni karakter. To se vidjelo i do sada, ali biće izraženije u budućnosti. To je i odgovornost ovog javnog preduzećima prema resursima Hercegovine - poručio je Dodik.

Osim rekonstrukcije bolnice, u idućoj godini trebalo bi da počne realizacija i drugih značajnih projekata u oblasti infrastrukture , turizma i poljoprivrede.