latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:30 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

"10 računa izbroji i stan osvoji" - od ponedjeljka se mogu predati popunjene koverte

Nagradna igra "10 računa izbroji i stan osvoji" zvanično počinje u ponedjeljak, 15 jula! Svi zainteresovani popunjene koverte mogu predati u bilo koju od poslovnica Pošta Srpske, ili ih ubaciti u neki od sandučića. Time dobijaju šansu da osvoje jedan od četiri stana u Banjaluci.

Pravo učešća imaju sva lica sa prebivalištem na terotoriji BiH, a izdati fiskalni računi i slipovi ne smiju biti stariji od 1.juna.

Na prednjoj strani koverte dovoljno je napisati: "10 računa izbroji i stan osvoji", a na poleđini ime i prezime, mjesto prebivališta i kontakt telefon, ističu u Poštama Srpske koje će od 15. jula vršiti prijem pošiljaka.

U kovertu treba staviti 10 fiskalnih računa ili slipova, a dozvoljene su i kombinacije. Poštarina neće biti naplaćena.

Nagradnu igru, koja traje do 13. oktobra, organizuje Vlada Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem ekonomista SVOT.

- Cilj ove nagradne igre je ustvari samo jedan segment borbe protiv sive ekonomije koja je, nažalost, veoma zastupljena na ovim prostorima. To je ujedno i podizanje svijesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa, jer onog momenta kad uzmete fiskalni račun, sav taj novac ulazi u legalne tokove - istakao je Rade Šegrt, član Radne grupe za organizaciju nagradne igre.

Najsrećnije učesnike ove nagraden igre očekuju glavne nagrade - četiri stana u Banjaluci, površine od 53 do 67 kvadratnih metara.

Prvo izvlačenje počinje 22. septembra, u prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske.

Bitno je napomenuti da dobitnici stanova neće platiti poreze na dobitak, jer njih plaća Vlada Srpske.