latinica  ћирилица
12/07/2019 |  18:50 ⇒ 13/07/2019 | 08:38 | Autor: RTRS

Velimir Sakan tužio opštinu jer su psi lutalice oštetile njegov automobil

Rijetko viđena situacija zabilježena u Kotor Varošu. Savjetnik načelnika opštine, Velimir Sakan, tužio je instutuciju od koje prima platu, jer su psi lutalice oštetile njegov automobil.

Savjetnik načelnika opštine Kotor Varoš Zdenka Sakana, Velimir Sakan, sudski traži da mu Opština nadoknadi štetu pričinjenu u julu prošle godine. Lični automobil, parkiran ispred zgrade u kojoj živi, oštetili su psi lutalice.

Navodno, Velimir Sakan, traži obeštećenje od blizu 5.000 maraka. Toliku štetu, kaže, prouzrokovali su psi u namjeri da se domognu mačke skrivene ispod haube njegovog automobila.

Načelnik opštine Zdenko Sakan potvrđuje da je tužba u proceduri. Kaže, njegov savjetnik Opštinu je tužio kao građanin.

- Automobil su oštetili psi. Postoji svjedok koji je to vidio. Rekao sam da treba pokrenuti sudsku proceduru i da vještaci utvrde šta je tu bilo. Opština će stati iza toga - izjavio je načelnik Zdenko Sakan.

Anketirani stanovnici Kotor Varoša razočarani su potezom Velimira Sakana.

Da građani Kotor Varoša imaju problem sa psima lutalicama, kažu i u opozicionom SNSD-u. Ističu da savjetnik načelnika opštine treba da pomogne u iznalaženju rješenja, a ne da poseže za tužbom.

- Ukoliko je gospodin Sakan ovim potezom želio da pokaže da ova vlast loše radi, a mi to godinama tvrdimo, onda bi eventualnu odštetu trebalo da uplati u humanitarne svrhe - ističe predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kotor Varoš Goran Kušljić.

Velimir Sakan je nekadašnji poslanik i delegat PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Dok je bio savjetnik tadašnjeg srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića za njegovo ime je vezivana afera naknade za odvojen život. Sakan je, navodno, da bi ostvario to pravo u iznosu od 300 maraka mjesečno, umjesto Kotor Varoša kao prebivalište prijavio Doboj.