latinica  ћирилица
13/07/2019 |  10:29 ⇒ 12:52 | Autor: SRNA

Ozvaničen početak rekonstrukcije puta Lukavica-Pale (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić ozvaničili su danas početak radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji regionalnog puta Lukavica-Pale vrijednosti 3.250.000 KM.

Premijer Višković istakao je da se ovim radovima rješava "usko grlo" puta Sarajevo-Јahorina, te da je sa izvođačem - preduzećem "Štrabag", dogovoreno da radovi budu okončani prije početka zimske turističke sezone.

- Vlada je obezbjedila novac. Rok je 180 dana, ali smo se dogovorili sa izvođačem da radovi moraju biti završeni prije početka zimske sezone. Kada se kaže rehabilitacija, to znači da se ide po postojećoj trasi puta, s tim da će biti puno širi - rekao je Višković.

On je istakao da će u okviru ovih radova biti proširen i most na Bistrici, odnosno to će biti put koji će ispunjavati sve uslove za bezbjedno odvijanje saobraćaja.

Nešić je rekao da je riječ o saobraćajnici dužine 3,9 kilometara, te da će rok za završetak radova od 180 dana sigurno biti ispoštovan.

- U okviru radova uključena je i kompletna rekonstrukcija i rehabilitacija mosta od 35 metara. Uradićemo kompletnu rekonstrukciju i spojiti dionicu Lukavica-Triangla. Mogu da obećam da će radovi biti zvaršeni prije početka zimske sezone - rekao je Nešić.

Kad je riječ o obnovi dionice puta od Triangle do Јahorine, Nešić je rekao da ga je premijer Višković upoznao da se radi na obezbjeđivanju sredstava za taj projekt, jer "Putevi Republike Srpske" u ovom trenutku nemaju sredstva za njegovu realizaciju.

Nešić je rekao da je uz pomoć Vlade i premijera Viškovića, koji ima puno razumijevanje za istočni dio Repubike Srpske, u narednom periodu predviđena i rekonstrukcija puta od Vraca do Miljevićke krivine dužine 1,5 kilometara.

Višković - Nešić (Foto: SRNA)

- Tender je u završnoj fazi, a vrijednost radova 400.000 KM. Uz podršku i saglasnost premijera Viškovića u narednom perodu ćemo sa načenikom opštine Istočni Stari Grad Bojom Gašanovićem potpisati sporazum o rehabilitaciji puta od Miljevićke krivine prema Јasiku vrijednosti 900.000 KM - dodao je Nešić.

On je napomenuo da je u vezi sa ovim projektom opština Istočni Stari Grad spremna da učestvuje sa 450.000 KM, koliko će obezbijediti i Vlada Republike Srpske, čime će biti urađena rekonstukcija puta, a nada se da će to biti realizovano tokom ove godine. 

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da će nakon rekonstrukcije i rehabilitacije puta Јasik-Triangla biti obezbijeđena adekvatna transportna komunikacija prema Јahorini.

On je u ime opštine Pale, ali i svih građana koji će koristiti ovaj put, izrazio zahvalnost Vladi Republike Srpske i direktoru "Puteva Republike Srpske".

Višković i Nešić su danas zvanično uveli u radove preduzeće "Štrabag" na dionici Јasik-Triangla. Izvođač radova uveden je u posao na lokaciji ukrštanja regionalnih puteva R446 i R446A iz pravca Istočnog Sarajeva