latinica  ћирилица
13/07/2019 |  11:51 ⇒ 12:26 | Autor: RTRS

Rekonstrukcija Doma zdravlja u Zvorniku sredstvima Vlade Srbije

Sredstvima Vlade Srbije i donacijama od 500 000 evra, na jesen bi trebalo da počne rekonstrukcija Doma zdravlja u Zvorniku koji je izgrađen 1985. godine. Izuzev rekonstrukcije krova prije četiri godine, značajnijih ulaganja nije bilo. "Zub vremena" učinio je svoje, fasada je oronula, dotrajala je stolarija i mokri čvorovi.

Najveći broj Zvorničana zadovoljan je uslugom u zvorničkom Domu Zdravlja, ono čime nije jesu uslovi u samom objektu, a raduje ih vijest da će Dom zdravlja biti rekonstruisan. 

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćeno sve ono što je prioritetno u ovom trenutku, ističe direktor Radivoje Aćimović. 

- Vanjska fasada, sva ova postojeća stakla se postavljaju nova, zatim biće unutar postojeći plafoni će takođe da se rekonstruišu, zatim unutrašnja stolarija.  Ugradićemo novi lift pošto nam je ovaj stari postojeći u lošem stanju, malo je rizičan i teže funkcioniše - naveo je direktor Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović.

Predviđeno je da se uredi i plato ispred Doma zdravlja, a u skladu sa mogućnostima pomoći će i Grad Zvornik. 

-  Prije svega zahvalnost Vladi Srbije, ali i na kraju krajeva i Vladi Republike Srpske. Pa ako nešto bude para i falilo dodaćemo mi iz gradskog budžeta za sledeću budžetsku godinu - istakao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Predstoji raspisivanje tendera i odabir izvođača, očekivanja nadležnih su da bi radovi mogli početi početkom septembra, a da će već od naredne godine korisnici usluga i zaposleni imati bolje uslove za rad.