latinica  ћирилица
14/07/2019 |  10:39 | Autor: SRNA

Dodik čestitao Makronu Nacionalni dan Francuske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu i prijateljskom francuskom narodu Nacionalni dan Republike Francuske.
Milorad Dodik - Foto: Screenshot
Milorad DodikFoto: Screenshot

Dodik je naglasio da dan pada Bastilje ima veliku simboliku ne samo za francuski narod nego i za cijeli evropski kontinent, a "sloboda, jednakost i bratstvo" predstavljaju vrijednosti, kojima svi težimo, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

- Koristim ovu priliku da Vam zahvalim za pomoć koju Francusku pruža BiH, te izrazim svoju spremnost da zajedno radimo na unapređenju saradnje naših naroda na svim poljima - ističe se u čestitki.

Dodik je izrazio nadu da će Francuska nastaviti da podržava evropski put BiH i drugih zemalja Zapadnog Balkana, kako bi se pridružili evropskoj porodici, kojoj istorijski, civilizacijski i kulturološki pripadaju.

- Uz iskrene želje za dalji napredak Republike Francuske i blagostanje svih njenih građana, molim Vas, pošovani predsjedniče, da primite izraze mog dubokog poštovanja - naveo je Dodik u čestitki upućenoj Makronu.